JBS-R / Ecotek

Suport de fixare a acoperișului reglabil pentru izolarea în pantă 

Acoperișurile plate nu sunt, de obicei, destul de plane, dar au o pantă mică, astfel încât apa de ploaie să poată rula țintă. Pentru o izolație în pantă, instalatorul trebuie să folosească un dispozitiv de fixare corespunzător pentru atașarea membranei de impermeabilizare pentru fiecare grosime de izolație. Mai simple și mai economice sunt dispozitivele de fixare cu acoperiș plat, care sunt reglabile în înălțime, cum ar fi EJOT JBS-R / EcoTek.

Apa permanentă pune presiune pe membrana acoperișului și poate scurta durata de viață a acoperișurilor plate. Pentru o evacuare eficientă a apei de precipitare, acoperișurile plate sunt astfel formate cu o pantă ușoară. Directiva privind acoperișurile plane prevede un gradient minim de două procente.

Cum este generat gradientul pe acoperișuri plate?

Pentru structurile metalice, pasajul acoperișului este deja constructiv creat de orientarea profilelor de susținere. Situația este diferită de substructurile din beton, care sunt de obicei nivelate. Aici, panta trebuie să fie făcută de așa numitul Gefälledämmung. Acestea sunt plăci de izolație care se ridică sub un unghi.

Greoaie: Multe elemente de fixare cu lungimi diferite

Dacă geomembrana, izolația și bariera de vapori sunt fixate mecanic în substructură, instalatorii folosesc combinații de plăcuțe de reținere a șuruburilor care se potrivesc în mod optim cu grosimea izolației respective. Mijloacele pentru Gefälledämmung spun că trebuie păstrate multe dispozitive de fixare cu lungime diferită.

JBS-R / EcoTek economisește lungimile de fixare

Și aici vine fixarea reglabilă a acoperișului plat realizat de EJOT. Se numește JBS-R / EcoTek și constă în șurubul de beton acoperit organic (JBS-R) și o placă de susținere din plastic de înaltă calitate (EcoTek), care este reglabilă în înălțime. JBS-R / EcoTek reduce numărul de lungimi de fixare necesare de la opt la două, cu o izolație cu pas, de exemplu, de la 120 la 260 de milimetri. Principalele avantaje ale JBS-R / EcoTek sunt depozitarea economică, prelucrarea simplă și fiabilă și gama largă de aplicații de izolație de la 70 până la 500 de milimetri.
Teaser-JBS-R-EcoTek.png

JBS-R/EcoTek