Istoria EJOT-ului revine la începutul secolului al XX-lea.

Grupul EJOT se află pe o cale globală de creștere, combinată cu o activitate intensă de construcții caracterizată prin crearea unei arhitecturi industriale moderne. Cele mai importante proiecte din 2013 sunt inaugurarea unei noi hale de producție în Taicang / China, construcția centrului logistic și a halei de producție 4.0 cu un atelier de lucru în Bad Berleburg și deschiderea centrelor Tech din Detroit / SUA și Tokyo / Japonia. În calitate de membru fondator și co-acționar, EJOT este implicat în Centrul de Automobile South Westphalia (acs) din Attendorn, o platformă pentru activitatea de cercetare și dezvoltare și transferul de cunoștințe între producătorii de automobile, furnizorii și institutele universitare din South Westphalia. EJOT face parte din elita de inovare, "TOP 100" de întreprinderi germane de dimensiuni medii și a fost acordată în 2016 ca parte a Mittelstands-Summit-ului german. Odată cu moartea lui Hans Werner Kocherscheidt în aprilie 2017, EJOT își pierde fondatorul, care a modelat grupul EJOT cu cei 3.300 de angajați la nivel mondial și o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro, cu un maxim de angajament personal și viziune antreprenorială.
În 1984, este introdusă sigla EJOT pentru toate numele de companii existente anterior. În același an, EJOT Baubefestigungen GmbH este fondată cu sediul la Bad Laasphe. EJOT se extinde în Europa cu primele birouri de vânzări din Regatul Unit, Norvegia și Franța. Această strategie este continuată până la înființarea de companii de producție proprii. Grupul EJOT se extinde și în Germania, deschizând un al doilea site de producție în Bad Laasphe. În 1993, EJOT preia fabrica de șuruburi Tambach din Turingia, devenind unul dintre cei mai mari producători de șuruburi mici din Europa. Certificările conform DIN ISO 9001 și DIN EN ISO 14001 documentează standardul de înaltă calitate la EJOT. În locația Bad Berleburg, producția este extinsă și prin punerea în funcțiune a unei noi săli de producție.
În anul 2000 are loc reorganizarea structurii grupului  prin conectarea companiilor la EJOT Holding GmbH & Co. KG și înființarea unui consiliu consultativ al holdingului. În cursul creșterii internaționale în Europa, America și Asia, prima facilitate de producție asiatică EJOT Fastening Systems a fost înființată în Taicang, China, și în cadrul joint venture EJOTATF din Mexic. În Bad Laasphe este pus în funcțiune noul centru logistic al diviziei de consolidare a clădirilor. Ca întreprindere de familie, reconcilierea vieții profesionale cu viața de familie la EJOT este o preocupare majoră. Certificatul "audit berufundfamilie" a fost acordat în 2011.
În 1922, Adolf Böhl a înființat compania cu același nume în micul sat Berghausen lângă Bad Berleburg, în districtul Siegen-Wittgenstein. După moartea lui Adolf Böhl în 1960, nepotul său Hans Werner Kocherscheidt a preluat afacerea. 1965 a fost achiziționată fabrica de șuruburi Eberhard Jaeger din vecinătatea Laasphe. Noua strategie de diversificare a fost continuată în anii 1970, odată cu începerea producției de materiale plastice. În plus față de piesele turnate prin injecție, sunt produse de asemenea elemente de fixare de înaltă calitate în combinația de plastic / metal. Spre sfârșitul anilor 1970, această gamă de produse a fost extinsă pentru a include elemente pentru fixarea elementelor izolatoare pentru izolarea termică în construcția casei. În acest sector, EJOT s-a transformat în lider de piață și acoperă aproximativ 80% din cererea din Germania. Una dintre principalele inovații tehnice pe care EJOT le-a făcut la sfârșitul anilor 1970 a fost inventarea șurubului PT®, un șurub de auto-îmbinare pentru termoplastice, care a devenit un produs de vârf de piață.