Durabilitatea clădirilor

EPD-urile pentru produsele EJOT

Ce sunt EPD-urile?

O declarație de produs privind mediul (EPD) este o declarație de mediu de tip III. Oferă informații cuantificabile și legate de mediu cu privire la biografia unui produs sau serviciu, pentru a permite compararea produselor și serviciilor care au aceeași funcție. Un EPD se bazează pe date controlate independent de auditurile de mediu, analiza inventarului ciclului de viață sau modulele de informații în conformitate cu seria de standarde ISO 14040.

De ce avem nevoie de EPD-uri?

Declarația de produs privind mediul formează baza de date pentru evaluarea ecologică a clădirilor conform DIN EN 15978 (durabilitatea clădirilor - evaluarea calității clădirilor legate de mediu - metoda de calcul).
Declarația de produs privind mediul se bazează pe standardele internaționale (ISO 14025, ISO 14040 și ff), precum și pe standardul european EN 15804 și sunt, prin urmare, convenite la nivel internațional. Ele sunt potrivite ca dovadă a cerințelor de mediu în achizițiile publice. Declarațiile privind produsele de mediu oferă o bază de date relevantă pentru a arăta proprietățile de mediu ale unui produs în marketing sau vânzări.


Avantajul nostru

EJOT este primul producător de materiale de fixare care poate verifica această declarație de mediu de tip III pentru întreaga sa gamă de produse. În domeniile acoperișului plat, fațadelor ventilate din spate, precum și a ETICS, aceste de produse EPD au existat deja de ceva timp. În domeniile construcțiilor industriale ușoare și a gamei de produse din oțel, oțel inoxidabil și respectiv șuruburi bimetale, EJOT a fost predecesorul.
Pentru prima dată, vă oferă posibilitatea de a emite o bază de date sistematică și standardizată pentru evaluarea clădirii dvs. prin intermediul acestui audit de mediu. Este compus dintr-un sistem modular din declarațiile fiecărui produs de construcții, precum și din evaluările ecologice ulterioare. Analiza ciclului de viață are în vedere întreaga durată de viață a clădirii, faza de construcție, faza de utilitate, precum și demolarea și înlăturarea acesteia. Poate demonstra contribuția diferitelor produse de construcție la eficiența energetică sau la alte aspecte ale gestionării durabile a clădirilor. Acest lucru poate fi solicitat, de exemplu, de către DGNB (Societatea Germană pentru Construcții Durabile) (lista de declarații privind materialele DGNB).
EPD-Logo