Caracteristici

 • Finalizare programată: 2023
 • Dimensiune:
  • - 8 etaje
  • - Suprafața unui singur etaj: aprox. 8.000 m²
  • - Spațiu de birouri: aprox. 48.000 m²
  • - Spațiu comercial: aprox. 3.700 m²
 • Proprietar: HB Reavis, Bratislava
 • Arhitect: Make Architects, London
 • Planificare: HB Reavis, Bratislava


În inima capitalei Slovaciei, Bratislava, cartierul modern Nové Nivy a luat contur din 2017. Acest proiect inovator cuprinde o infrastructură de transport de ultimă generație, cu clădiri de birouri și comerciale, spații verzi și facilități de agrement. În centrul acestui cartier se află clădirea de birouri Apollo Nivy, a cărei fațadă este ancorată de consolele CROSSFIX® de la EJOT.
 

Clădirea ca o experiență

Proiectul Apollo Nivy nu s-a concentrat exclusiv pe funcția sa de clădire de birouri. A îmbrățișat filozofia că „Așa cum acasă nu este doar un loc în care dormi, munca nu este, de asemenea, doar un birou”, estompând granițele dintre muncă și viață. Clădirea de birouri în sine este concepută pentru a fi o experiență captivantă. În spatele fațadei sale bogate în ferestre, găzduiește aproape 48.000 de metri pătrați de spațiu de birouri repartizați pe opt etaje. Designul interior încorporează lemn amplu, forme organice, verdeață luxuriantă, caracteristici de apă și lumină naturală abundentă, creând o tranziție fără probleme între mediul interior și cel exterior în multe părți ale structurii. Temele centrale ale naturaleței și bunăstării sunt prezentate în mod proeminent în întreaga clădire, deoarece planificatorii Apollo Nivy cred cu fermitate că numai angajații sănătoși și mulțumiți pot oferi rezultate remarcabile. Focusul se extinde dincolo de spațiul fizic de lucru, punând un accent semnificativ pe îmbunătățirea experienței umane în spațiu și pe toate elementele asociate. Aceasta include îmbunătățirea calității aerului, accesul la apă, condiții optime de iluminare, o conexiune cu natura, facilitarea activității fizice și multe altele. Ca principiu fundamental, Nové Nivy acordă prioritate traficului de biciclete față de mașini. În consecință, clădirea Apollo Nivy este integrată perfect în infrastructura de ciclism, cu acces direct la rețeaua de piste de biciclete. În plus, are un centru dedicat pentru biciclete la parter, capabil să găzduiască 200 de biciclete și complet cu o zonă de serviciu, facilități de curățare a bicicletelor și dușuri pentru bicicliștii care fac naveta.
 

Certificarea clădirilor durabile

Proiectul Apollo Nivy urmărește în mod activ prestigioasele certificări „WELL Platinum” și „BREEAM Outstanding”, care sunt acordate clădirilor extrem de durabile și eficiente din punct de vedere energetic. Pentru a îndeplini criteriile, a fost esențială o soluție care combină eficiența energetică cu flexibilitatea în fixarea panourilor de fațadă ALUCOBOND®. Arhitecții au optat rapid pentru sistemul de substructură CROSSFIX® de la EJOT din mai multe motive. Acest sistem, construit din oțel inoxidabil, nu numai că minimizează punțile termice, rezultând valori U îmbunătățite semnificativ în comparație cu consolele din aluminiu, dar se laudă și cu o capacitate portantă considerabil mai mare. Acest lucru reduce cantitatea de console necesară, oferind alte avantaje în ceea ce privește eficiența energetică și amprenta totală de carbon a materialelor de construcție utilizate.

Design versatil al fațadei

Viziunea arhitecturală pentru fațada clădirii Apollo Nivy a implicat diverse elemente, inclusiv înălțimi diferite pentru dungile orizontale ale panourilor de fațadă și o aranjare dinamică a elementelor proeminente și încastrate. Această abordare a fost posibilă prin valorificarea varietății extinse de produse oferite de sistemul CROSSFIX®. Pentru a atașa în siguranță fațada, la Apollo Nivy au fost utilizate console cu lungimi de 260 mm și cea mai lungă dimensiune a sistemului de 400 mm. Aceste console, cunoscute pentru capacitatea lor excepțională de încărcare, au fost utilizate în mod optim pentru rentabilitate. Urmând principiul „totul de la un singur furnizor”, consolele CROSSFIX® sunt ancorate în mod fiabil în substrat folosind ancore de fațadă SDF. S-au folosit șuruburi EJOT VARIO pentru a conecta profilele de susținere la console, oferind versatilitate atât pentru conexiuni culisante, cât și pentru puncte fixe. Șaiba culisantă pre-asamblată captivă cu zona tampon previne forțele excesive de pretensionare în timpul racordării, asigurând o presiune de contact constant scazută și evitând efectul de alunecare, datorită filetului special cu pas fin.
 

Toate de la o singură sursă

La EJOT, conceptul de sistem are loc în culise, deoarece nu numai că produsele noastre sunt bine coordonate între ele, ci și angajații noștri din diferite țări lucrează îndeaproape împreună. Asistența clienților și contactul cu planificatorii și arhitecții a avut loc prin intermediul EJOT SLOVACIA, dar aceștia au fost sprijiniți în faza de planificare a proiectului de către colegii din Austria și Croația. În timp ce clienții au o singură persoană de contact, aceștia beneficiază de expertiza colectivă a unei întregi companii cu numeroși specialiști în diverse domenii. Aceasta este compania EJOT.